Winkelwagentje Contactgegevens

Milieuvriendelijke tapijttegels

Milieuvriendelijke tapijttegels

Voor Interface is duurzaamheid een belangrijke reis.

Ze werken constant aan het verbeteren van de kwaliteit van hun producten en letten daarbij streng op het verminderen van de impact die ze hebben op de menselijke gezondheid en het milieu.

Ze houden tijdens de productontwikkeling rekening met vele soorten materiële effecten en moeten ze compromissen sluiten. Dat pad bewandelen ze niet alleen - ze zetten samen met hun branche en toeleveringsketenpartners grote stappen in de juiste richting.

Interface heeft een missie om de CO2- voetafdruk van uw ruimte te verkleinen. Geleid door materiaalwetenschap hebben ze nieuwe denkwijzen en innovatieve nieuwe materialen toegevoegd om backings te maken met een veel lagere CO2- voetafdruk.
Ten eerste hebben ze meer gerecycled materiaal aan hun backings toegevoegd.

Vervolgens hebben ze gemeten hoe deze materialen de CO2-voetafdruk beïnvloeden. Deze nieuwe materialen verminderen de CO2-voetafdruk aanzienlijk.

De CQuest™ Backings van Interface:
CQuest™Bio backing, is de nieuwe backing van Interface voor tapijttegels gemaakt van een bio-composiet met biobased en gerecyclede vulstoffen. Deze materialen, gemeten op een stand-alone basis, zijn netto CO2-negatief.

Ruim 95% van onze voorraad bestaat tegenwoordig uit deze milieuvriendelijke tapijttegels.

Klik op deze link voor ons volledige assortiment Interface tapijttegels

WhatsApp icon